Indiase kipburger


Heb je een keer zin in wat anders dan de standaard hamburger? Probeer dan eens een eigen gemaakte kipburger! De kruiden maken het helemaal kompleet!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 300 gram pompoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 1 mango
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 2 kippendijen (zonder bot)
  • 2 kipfilets
  • 1 lente-ui
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • olijfolie
  • 4 naanbroden
  • gemengde salade

  • Bereiding
    1. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes;
    2. Breng de kokosmelk met 1 theelepel komijnpoeder en de blokjes pompoen aan de kook. Kook dit in circa 20 minuten zachtjes gaar;
    3. Schep de pompoen eruit, meng het aardappelzetmeel met een beetje water en bind de kokosmelk tot yoghurtdikte;
    4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg dit samen met de pompoen en de diepvries-doperwtjes. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
    5. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 ºC;
    6. Snij de pezen van de kippendijen door en verwijder het vel;
    7. Snij samen met de kipfilet in blokjes en maal tot grof gehakt in een keukenmachine;
    8. Snij de lente-ui in ringen, pluk en hak de koriander;
    9. Meng het kippengehakt met de overgebleven komijnpoeder, garam masala, lente-ui, ei en het paneermeel. Kneed dit tot een stevig gehakt. Vorm van het gehakt de burgers;
    10. Verhit een grillpan, bestrijk de kipburgers met olijfolie en grill deze om en om in circa 4 minuten;
    11. Leg de kip burgers op een bakplaat en laat de burgers voor ongeveer 15 minuten doorgaren in de oven;
    12. Verwarm in een grillpan de naambroden in 2 minuten krokant. Pel de knoflook en wrijf het brood in. Snij het brood in lengte door;
    13. Leg op een helft van het naanbrood een kipburger. Schep daarover een flinke lepel mango-pompoen topping, bestrooi met een handjevol koriander en leg daarop de andere helft van het brood. Zet vast met een prikker;
    14. Serveer met een gemengde salade.

    RapidWeaver Icon

    Made in RapidWeaver