Indiase kipburger
Heb je een keer zin in wat anders dan de standaard hamburger? Probeer dan eens een eigen gemaakte kipburger! De kruiden maken het helemaal kompleet!
Ingrediënten
300 gram pompoen 400 ml kokosmelk 3 theelepels komijnpoeder 1 eetlepel aardappelzetmeel 1 mango 100 gram doperwtjes (diepvries) 2 kippendijen (zonder bot) 2 kipfilets 1 lente-ui 1/2 bosje koriander 1 eetlepel garam masala 1 ei 2 eetlepels paneermeel olijfolie 4 naanbroden gemengde salade
Bereiding
Bereiding
- Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes;
- Breng de kokosmelk met 1 theelepel komijnpoeder en de blokjes pompoen aan de kook. Kook dit in circa 20 minuten zachtjes gaar;
- Schep de pompoen eruit, meng het aardappelzetmeel met een beetje water en bind de kokosmelk tot yoghurtdikte;
- Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg dit samen met de pompoen en de diepvries-doperwtjes. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 160 ºC;
- Snij de pezen van de kippendijen door en verwijder het vel;
- Snij samen met de kipfilet in blokjes en maal tot grof gehakt in een keukenmachine;
- Snij de lente-ui in ringen, pluk en hak de koriander;
- Meng het kippengehakt met de overgebleven komijnpoeder, garam masala, lente-ui, ei en het paneermeel. Kneed dit tot een stevig gehakt. Vorm van het gehakt de burgers;
- Verhit een grillpan, bestrijk de kipburgers met olijfolie en grill deze om en om in circa 4 minuten;
- Leg de kip burgers op een bakplaat en laat de burgers voor ongeveer 15 minuten doorgaren in de oven;
- Verwarm in een grillpan de naambroden in 2 minuten krokant. Pel de knoflook en wrijf het brood in. Snij het brood in lengte door;
- Leg op een helft van het naanbrood een kipburger. Schep daarover een flinke lepel mango-pompoen topping, bestrooi met een handjevol koriander en leg daarop de andere helft van het brood. Zet vast met een prikker;
- Serveer met een gemengde salade.