Quiche Lorraine met spek, ham en bosuitjes


Een lekkere complete quiche om het voorjaar alvast te vieren!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 150 gram gerookt ontbijtspek
  • 100 gran hamreepjes
  • 6 bosuitjes (in ringetjes)
  • 5 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram gruyère kaas (geraspt)
  • 200 gram eikenbladsla
  • 250 gram roma-tomaatjes
  • feta-blokjes
  • 1 bosje radijs
  • 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • Provençaalse kruiden
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180C;
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes in 5 minuten uit. Laat uitlekken op keukenpapier;
  • Bekleed ondertussen een quiche-vorm met het bladerdeeg;
  • Schep de ham en de helft van de bosui in een kom. Verkruimel het spek erboven en schep om;
  • Klop de eieren los met de slagroom en de geraspte kaas;
  • Verdeel het hammengsel over de quichebodem en schenk het eiermengsel er over;
  • Bak de quiche in ongeveer 55 minuten in het midden van de oven;
  • Meng ondertussen de rest van de bosui, de sla, tomaten en radijs in een grote schaal;
  • Meng de olie met de azijn en Provençaalse kruiden. Verdeel dit samen met de feta-blokjes over de salade. Serveer bij de quiche.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver