Quiche Lorraine met spek, ham en bosuitjes
Een lekkere complete quiche om het voorjaar alvast te vieren!
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 150 gram gerookt ontbijtspek
- 100 gran hamreepjes
- 6 bosuitjes (in ringetjes)
- 5 eieren
- 125 ml slagroom
- 150 gram gruyère kaas (geraspt)
- 200 gram eikenbladsla
- 250 gram roma-tomaatjes
- feta-blokjes
- 1 bosje radijs
- 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- Provençaalse kruiden
- Verwarm de oven voor op 180C;
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes in 5 minuten uit. Laat uitlekken op keukenpapier;
- Bekleed ondertussen een quiche-vorm met het bladerdeeg;
- Schep de ham en de helft van de bosui in een kom. Verkruimel het spek erboven en schep om;
- Klop de eieren los met de slagroom en de geraspte kaas;
- Verdeel het hammengsel over de quichebodem en schenk het eiermengsel er over;
- Bak de quiche in ongeveer 55 minuten in het midden van de oven;
- Meng ondertussen de rest van de bosui, de sla, tomaten en radijs in een grote schaal;
- Meng de olie met de azijn en Provençaalse kruiden. Verdeel dit samen met de feta-blokjes over de salade. Serveer bij de quiche.