CourgettePastaschotel
Een makkelijk gerecht dit keer, met boordevol groenten.
Ingrediënten
300 gram volkoren (penne) pasta 2 eetlepels olijfolie 250 gram spekreepjes 3 preien (gewassen en in ringen) 2 zakjes basilicumroomsaus (Knorr, a 45 gram) 1 courgette (in dunne plakken) 50 gram Grana Padano kaas (geraspt) 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiding
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC;
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar;
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes in 3 minuten knapperig. Voeg vervolgens de prei aan de spek toe en bak deze voor 4 minuten mee;
- Bereid volgens de aanwijzing op de verpakking de basilicum roomsaus;
- Giet de pasta af en meng de helft hiervan met de helft van de basilicumroomsaus door het prei-spekmengsel. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep dit in een ovenschaal;
- Leg de dungesneden courgette er dakpansgewijs op en schenk de rest van de saus over de courgette. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten;
- Bak de pasta ongeveer 25 minuten in de oven.