CourgettePastaschotel


Een makkelijk gerecht dit keer, met boordevol groenten.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 300 gram volkoren (penne) pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram spekreepjes
  • 3 preien (gewassen en in ringen)
  • 2 zakjes basilicumroomsaus (Knorr, a 45 gram)
  • 1 courgette (in dunne plakken)
  • 50 gram Grana Padano kaas (geraspt)
  • 1 eetlepel pijnboompitten

  • Bereiding
    1. Verwarm de oven voor op 200 ºC;
    2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar;
    3. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes in 3 minuten knapperig. Voeg vervolgens de prei aan de spek toe en bak deze voor 4 minuten mee;
    4. Bereid volgens de aanwijzing op de verpakking de basilicum roomsaus;
    5. Giet de pasta af en meng de helft hiervan met de helft van de basilicumroomsaus door het prei-spekmengsel. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep dit in een ovenschaal;
    6. Leg de dungesneden courgette er dakpansgewijs op en schenk de rest van de saus over de courgette. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten;
    7. Bak de pasta ongeveer 25 minuten in de oven.
    RapidWeaver Icon

    Made in RapidWeaver