Uiencake met brie en basilicum

Voor als je echt iets anders wilt!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd & wat extra voor de brie)
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • 125 ml karnemelk
  • grote bos basilicum
  • 50 gram boter (gesmolten)
  • 150 gram uien (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 175 gram rijpe boerenbrie
  • chutney (mango)

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220C;
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier;
  3. Meng het bakmeel met de eieren en 50 ml van de karnemelk tot een dikmengsel. Roer er dan de rest van de karnemelk door heen;
  4. Snij de helft van de basilicumblaadjes heel fijn en voeg deze met de iets afgekoelde boter, uien en knoflook toe aan het beslag. Breng op smaak met zout en peper (het moet een dik, maar wel vloeibaar beslag zijn);
  5. Bestuif de plakjes brie met wat bakmeel. Klop het overtollige meel eraf;
  6. Schep de helft van het beslag in een bakvorm, strijk het beslag galg en beleg dit vervolgens met de plakjes brie. Verdeel de basilicumblaadjes over de brie en schep vervolgens de rest van het beslag erop. Strijk het beslag glad;
  7. Bak de cake ongeveer 70 a 80 minuten in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur na 10 minuten naar 180C.
  8. Controleer of de cake gaar is door er een sateprikker in het midden in te steken. Deze moet er schoon en droog uit komen;
  9. Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat deze iets afkoelen;
  10. Serveer de cake warm, in plakjes en geeft er wat mango-chutney bij.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver