Ovenschotel boerenkool
Boerenkool met tuinerwten. Weer eens wat anders!
Ingrediënten
Bereiding
- 800 gram kruimige aardappelen
- 600 gram gesneden boerenkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen fijngesneden knoflook
- 225 gram extra fijne tuinerwten
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 200 gram gegrilde yorkhamreepjes
- 100 gram geraspte boerenkaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 C;
- Schil de aardappelen, snijd deze in gelijke stukken en kook de aardappelen in 20 minuten met zout in water;
- Giet de aardappelen af en van 200 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en voeg net zoveel kookvocht toe dat er een smeuïge puree ontstaat.
- Kook ondertussen de boerenkool voor 5 minuten;
- Vang de boerenkool hierna op in een vergiet en spoel af onder koud water. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit;
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg de tuinerwten en sambal toe en bak deze 3 minuten. Schep de tuinerwten hierna door de puree;
- Schep de boerenkool om met de hamreepjes en verdeel deze over de bodem van een ovenschaal;
- Schep de aardappelpuree erop en bestrooi deze met de geraaspte kaas;
- Bak de schotel in circa 20 minuten in de midden van de oven.