Ovenschotel boerenkool


Boerenkool met tuinerwten. Weer eens wat anders!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 225 gram extra fijne tuinerwten
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 200 gram gegrilde yorkhamreepjes
  • 100 gram geraspte boerenkaas

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 C;
  • Schil de aardappelen, snijd deze in gelijke stukken en kook de aardappelen in 20 minuten met zout in water;
  • Giet de aardappelen af en van 200 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en voeg net zoveel kookvocht toe dat er een smeuïge puree ontstaat.
  • Kook ondertussen de boerenkool voor 5 minuten;
  • Vang de boerenkool hierna op in een vergiet en spoel af onder koud water. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit;
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg de tuinerwten en sambal toe en bak deze 3 minuten. Schep de tuinerwten hierna door de puree;
  • Schep de boerenkool om met de hamreepjes en verdeel deze over de bodem van een ovenschaal;
  • Schep de aardappelpuree erop en bestrooi deze met de geraaspte kaas;
  • Bak de schotel in circa 20 minuten in de midden van de oven.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver