Shirazi-salade
Wat kan simpel toch lekker zijn. Door de „Ras El Hanout”-kruiden, waan je je direct in Oosterse sferen. Heb je geen „Ras El Hanout”-kruiden in huis? Hier vind je het recept.
Ingrediënten
Bereiding
- 400 gram kalkoenfilets
- 1 bosje koriander
- 1 turks brood
- 1 komkommer
- 1 gele paprika
- 4 tomaten
- 1 ui
- olijfolie
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 3 eetlepels witte wijnazijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 C en verwarm ondertussen een grillpan;
- Snij de kalkoenfilet overdwars in, zodat je dunne plakken krijgt (zoals een schnitzel). Smeer de filets in met olijfolie en grill deze in een grillpan in 6 minuten gaar;
- Hak ondertussen de koriander fijn en meng de helft hiervan met een flinke scheut olijfolie, ras el hanout en gemberpoeder in een kom;
- Leg de gegrilde kalkoenfilets in een ovenschaal en smeer de specerijenolie over de filets uit;
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de filets in ongeveer 10 minuten gaar;
- Snij ondertussen de komkommer in blokjes;
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in blokjes;
- Doe dit zelfde met de tomaten, verwijder de zaadlijsten;
- Pel en snipper de ui;
- Meng de tomaten, komkommer, paprika, ui, de andere helft van de fijngesneden koriander met een flinke scheut olijfolie en azijn in een kom;
- Haal de filets uit de oven en hou deze warm op een bord afgedekt met een stuk aluminiumfolie;
- Bak het turks brood in de oven in 4 minuten goudbruin en krokant;
- Verdeel de salade over de borden en leg hierop de kalkoenfilets. Serveer dit met een stuk Turks brood.