Shirazi-salade


Wat kan simpel toch lekker zijn. Door de „Ras El Hanout”-kruiden, waan je je direct in Oosterse sferen. Heb je geen „Ras El Hanout”-kruiden in huis? Hier vind je het recept.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 400 gram kalkoenfilets
  • 1 bosje koriander
  • 1 turks brood
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels witte wijnazijn

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 C en verwarm ondertussen een grillpan;
  2. Snij de kalkoenfilet overdwars in, zodat je dunne plakken krijgt (zoals een schnitzel). Smeer de filets in met olijfolie en grill deze in een grillpan in 6 minuten gaar;
  3. Hak ondertussen de koriander fijn en meng de helft hiervan met een flinke scheut olijfolie, ras el hanout en gemberpoeder in een kom;
  4. Leg de gegrilde kalkoenfilets in een ovenschaal en smeer de specerijenolie over de filets uit;
  5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de filets in ongeveer 10 minuten gaar;
  6. Snij ondertussen de komkommer in blokjes;
  7. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in blokjes;
  8. Doe dit zelfde met de tomaten, verwijder de zaadlijsten;
  9. Pel en snipper de ui;
  10. Meng de tomaten, komkommer, paprika, ui, de andere helft van de fijngesneden koriander met een flinke scheut olijfolie en azijn in een kom;
  11. Haal de filets uit de oven en hou deze warm op een bord afgedekt met een stuk aluminiumfolie;
  12. Bak het turks brood in de oven in 4 minuten goudbruin en krokant;
  13. Verdeel de salade over de borden en leg hierop de kalkoenfilets. Serveer dit met een stuk Turks brood.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver