AardPreiBloem-soep

AardPreiBloem-soep
Alles zit er in: aardappel, bloemkool & prei, zalm. Wat je noemt een echt volwaardige maaltijdsoep!
Ingrediënten
  • 4 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 preien
  • scheut olijfolie
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 700 gram kruimige aardappels
  • 300 gram gerookte zalm
  • 4 takjes peterselie
  • 1 kleine bloemkool

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C;
  2. Leg de sjalotjes en de knoflook met schil in een ovenschaal en bak deze in circa 20 minuten gaar;
  3. Halveer ondertussen de preien in de lengte en snijd in halve ringen. Spoel de gesneden prei in een vergiet af;
  4. Verhit de olijfolie in een ruime (braad)pan en bak de preien circa 4 minuten;
  5. Schenk vervolgens het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe;
  6. Schil en snijd ondertussen de aardappels in kleine blokjes. Voeg de aardappels toe aan de pan en kook in circa 8 minuten gaar;
  7. Haal de knoflook en sjalotjes uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook en sjalotjes toe aan de pan;
  8. Snij de bloemkool in roosjes. Voeg de roosjes toe aan de soep en kook deze in circa 4 minuten beetgaar;
  9. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met een beetje peper;
  10. Snijd de zalm in stukken en voeg een handvol toe aan de soep;
  11. Pluk de peterselie en garneer de soep ermee.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver