AardPreiBloem-soep
Alles zit er in: aardappel, bloemkool & prei, zalm. Wat je noemt een echt volwaardige maaltijdsoep!
Ingrediënten
Bereiding
- 4 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 3 preien
- scheut olijfolie
- 1 liter water
- 2 groentebouillonblokjes
- 700 gram kruimige aardappels
- 300 gram gerookte zalm
- 4 takjes peterselie
- 1 kleine bloemkool
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C;
- Leg de sjalotjes en de knoflook met schil in een ovenschaal en bak deze in circa 20 minuten gaar;
- Halveer ondertussen de preien in de lengte en snijd in halve ringen. Spoel de gesneden prei in een vergiet af;
- Verhit de olijfolie in een ruime (braad)pan en bak de preien circa 4 minuten;
- Schenk vervolgens het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe;
- Schil en snijd ondertussen de aardappels in kleine blokjes. Voeg de aardappels toe aan de pan en kook in circa 8 minuten gaar;
- Haal de knoflook en sjalotjes uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook en sjalotjes toe aan de pan;
- Snij de bloemkool in roosjes. Voeg de roosjes toe aan de soep en kook deze in circa 4 minuten beetgaar;
- Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met een beetje peper;
- Snijd de zalm in stukken en voeg een handvol toe aan de soep;
- Pluk de peterselie en garneer de soep ermee.