Bonenchili met kip


Geen standaard „chili con carne”-gerecht, maar eentje die gemaakt wordt met verschillende soorten bonen en kip. Eet smakelijk!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 bouillonblokje
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 preien, in ringen en gewassen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel chilipeper
  • 2 blikken gepelde tomaten (a 400 gram)
  • 1 blik zwarte bonen (in chilisaus) (400 gram)
  • 1 blik chilibonen (400 gram)
  • 1 blik maïs (400 gram)

Bereiding
  • Kook de zilvervliesrijst met het bouillonblokje;
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 minuten aan;
  • Voeg de gesneden prei toe aan de kip en bak deze voor 2 minuten mee;
  • Voeg de gepelde tomaten toe aan het kipmengsel;
  • Breng op smaak met de gemalen komijn en chilipeper aan het kipmengsel. Proef wat voor jou het lekkerst is, gebruik gerust wat minder of meer chilipeper. Leg een deksel op de pan en stoof de kip in 10 minuten gaar. Regelmatig omroeren;
  • Voeg de bonen en maïs toe en warm deze voor 5 minuten mee;
  • Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver