3 Pesto di Pasta Colorata con Pollo
Lekker gerecht met kip wat ook nog eens makkelijk te maken is en snel op tafel staat.En met die drie kleuren pasta, ziet het er ook nog eens vrolijk uit op tafel!
Ingrediënten
- 300 gram gekleurde pasta
- 400 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 85 gram rucola
- 450 gram spinazie
- 250 gram cherry tomaatjes
- 250 mililiter kookroom
- 60 gram pijnboompitten
- 4 eetlepels groene pesto
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 175 gram geraspte kaas (belegen)
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Bereiding
- Maak de ui en het teentje knoflook schoon en snipper deze;
- Fruit de ui en de knoflook even aan in een scheut olijfolie;
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een kleine koekenpan;
- Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten mee;
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzingen;
- Voeg de pesto, room en Italiaanse kruiden toe aan de kip en roer het geheel goed door, breng eventueel op smaak met zout en peper;
- Voeg in delen de spinazie toe en laat het geheel wat slinken;
- Voeg dan de rucola toe samen met de gehalveerde tomaatjes en pijnboompitten en roer het geheel voorzichtig door;
- Serveer de pasta op een bord met een handvol gerapste kaas.