American Pancakes
10-01-21 14:26 Categorie: Ontbijt | Brood & Gebak
Lekkere dikke, luchtige American pancakes op deze zondagmorgen!
Ingrediënten
Bereiding
- 250 gram bloem
- 400 milliliter karnemelk
- 1 vanillestokje
- 4 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2 eetlepels suiker
- 2 eieren
- zonnebloemolie
Bereiding
- Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een ruime kom;
- Schenk de karnemelk erbij;
- Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit. Voeg dit toe;
- Meng het geheel goed door met een elektrische handmixer, allereerst op de laagste stand; Vervolgens een paar minuten op de hoogste stand voor een luchtig beslag;
- Roer vervolgens de eieren door het beslag. Zet de handmixer op de hoogste stand en mix voor een paar minuten voor een luchtig beslag;
- Verhit de zonnebloemolie aan een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag en maak met een ijslepel kleine pancakes. Druk de bovenkant wat plat met de bolle kant van een lepel.
- Bak elk kant ongeveer 1 minuut licht bruin;
- Serveer met stroop, slagroom, vers fruit.