Andijvie Tortilla's

blogEntryTopper
Een variatiegerecht. In plaats van stamppot rauwe andijvie, deze keer tortilla’s gevuld met rauwe andijvie. Ik weet zeker dat je er minimaal 2 stuks van op kunt!
Ingrediënten
  • 1 eetlepel boter
  • 2 theelepels mosterdzaadjes
  • 1 theelepel komijn (djinten)
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 pot zongedroogde tomaatjes
  • 1 kleine krop andijvie
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 8 tortilla’s

Bereiding
  1. Verhit in een koekenpan een klontje boter en fruit hierin voor ongeveer de mosterdzaadjes en het komijnpoeder;
  2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul in ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper;
  3. Snij ondertussen de onderkant van de andijvie en snij de andijvie in reepjes;
  4. Pel en snij het knoflookteentje fijn en meng dit in een kommetje met de Griekse yoghurt en de raps van 1 citroen. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper;
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC en leg de tortilla’s op een bakplaat voor ongeveer 3 minuten in de oven;
  6. Beleg in het midden van de tortilla’s een handjevol andijvie. Verdeel het gehakt erover, wat zongedroogde tomaatjes en een lepel Griekse yoghurt;
  7. Rol de tortilla’s op en snij deze doormidden.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver