Andijvie Tortilla's
10-03-14 18:47 Categorie: Hoofdgerecht | Vlees
Een variatiegerecht. In plaats van stamppot rauwe andijvie, deze keer tortilla’s gevuld met rauwe andijvie. Ik weet zeker dat je er minimaal 2 stuks van op kunt!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 eetlepel boter
- 2 theelepels mosterdzaadjes
- 1 theelepel komijn (djinten)
- 400 gram rundergehakt
- 1 pot zongedroogde tomaatjes
- 1 kleine krop andijvie
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 citroen
- 8 tortilla’s
Bereiding
- Verhit in een koekenpan een klontje boter en fruit hierin voor ongeveer de mosterdzaadjes en het komijnpoeder;
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul in ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper;
- Snij ondertussen de onderkant van de andijvie en snij de andijvie in reepjes;
- Pel en snij het knoflookteentje fijn en meng dit in een kommetje met de Griekse yoghurt en de raps van 1 citroen. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper;
- Verwarm de oven voor op 200ºC en leg de tortilla’s op een bakplaat voor ongeveer 3 minuten in de oven;
- Beleg in het midden van de tortilla’s een handjevol andijvie. Verdeel het gehakt erover, wat zongedroogde tomaatjes en een lepel Griekse yoghurt;
- Rol de tortilla’s op en snij deze doormidden.