Arretjescake met pepernoten

Arretjescake met Pepernoten
Arretjescake met pepernoten.
Ingrediënten
  • 1 ei
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 200 gram pure chocolade
  • 250 gram roomboter
  • 1 borrelglaasje Rum (of Amaretto, ook lekker!)
  • 100 gram Maria-biscuits
  • 200 gram pepernoten
  • chocolade pepernoten

Bereiding
  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier;
  2. Breek boven een beslagkom het ei en voeg de suiker en de speculaaskruiden toe. Klop het mengsel goed luchtig met een garde;
  3. Hak de chocolade grof;
  4. Snij de roomboter in blokjes en smelt deze in een pannetje op een laag vuur;
  5. Zodra de boter gesmolten is, haal de pan van het vuur en laat de chocolade hierin smelten. Voeg het chocoladeugsel samen met de rum of Amaretto toe aan het eimengsel;
  6. Breek de Maria-biscuits in grove stukken;
  7. Meng de biscuits en de pepernoten door het chocolademengsel en schep dit in de bakvorm;
  8. Strijk de bovenkant glad en garneer met de chocolade-pepernoten;
  9. Zet de bakvorm voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven;
  10. Haal de Arretjescake uit de vorm en snij deze in plakken.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver