Arretjescake met pepernoten
03-12-17 12:41 Categorie: Brood & Gebak
Arretjescake met pepernoten.
Ingrediënten
Bereiding
- 1 ei
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 200 gram pure chocolade
- 250 gram roomboter
- 1 borrelglaasje Rum (of Amaretto, ook lekker!)
- 100 gram Maria-biscuits
- 200 gram pepernoten
- chocolade pepernoten
Bereiding
- Bekleed een bakvorm met bakpapier;
- Breek boven een beslagkom het ei en voeg de suiker en de speculaaskruiden toe. Klop het mengsel goed luchtig met een garde;
- Hak de chocolade grof;
- Snij de roomboter in blokjes en smelt deze in een pannetje op een laag vuur;
- Zodra de boter gesmolten is, haal de pan van het vuur en laat de chocolade hierin smelten. Voeg het chocoladeugsel samen met de rum of Amaretto toe aan het eimengsel;
- Breek de Maria-biscuits in grove stukken;
- Meng de biscuits en de pepernoten door het chocolademengsel en schep dit in de bakvorm;
- Strijk de bovenkant glad en garneer met de chocolade-pepernoten;
- Zet de bakvorm voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven;
- Haal de Arretjescake uit de vorm en snij deze in plakken.