Baileys Toetje
06-03-22 10:36 Categorie: Nagerecht
Een lekker dessert om zelf en gemakkelijk van tevoren te maken.
Ingrediënten
- 80 milliliter Baileys (koud)
- 110 gram chocolade (donker)
- 15 Oreo's
- 480 milliliter slagroom (koud)
- 120 mililiter melk
- 30 gram poedersuiker
Bereiding
- Verwarm de melk in een ruime steelpan. Doe hier de chocolade in stukken bij en laat het geheel smelten;
- Doe de Oreo's in een blender en maal het geheel fijn;
- Meng in een ruime kom de slagroom, poedersuiker en de Baileys totdat de slagroom goed dik is geworden;
- Meng de helft van de slagroom in een aparte kom en mix hierin de gesmolten chocolade (zachtjes, anders sla je de slagroom "stuk");
- Vul de glazen met een laag gesmolten chocolade-slagroom, dan een laag Baileys-slagroom, daarna een laag met verkruimelde Oreo's. Herhaal dit nogmaals en top het geheel af met wat verkruimelde Oreo's.