Bietenstamppot met rucola en spek

Bietenstampot
Ook dit gerecht heb je met een half uur op tafel staan!
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 4 speklappen
  • 2 rode uien
  • 400 gram bieten
  • 75 gram rucola
  • zout

Bereiding
  1. Schil de aardappelen, snij deze in gelijke stukken en kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar;
  2. Verhit ondertussen een koekenpan (zonder boter/olie) en bak hierin de speklappen in 15 minuten goudbruin. Neem de speklappen uit de pan en wikkel deze in aluminiumpapier;
  3. Maak de uien schoon, snij deze in halve ringen en fruit de uien in het achtergebleven bakvet;
  4. Voeg de geraspte bieten toe en bak deze voor 4 minuten mee;
  5. Giet de aardappelen af, maar zorg ervoor dat je 1 kopje kookvocht opvangt;
  6. Doe de aardappelen met het kookvocht terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove puree;
  7. Schep de uien, bieten en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout;
  8. Verdeel de stamppot over de borden en serveer de speklappen erbij.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver