Bietenstamppot met rucola en spek
Ook dit gerecht heb je met een half uur op tafel staan!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 kg kruimige aardappelen
- 4 speklappen
- 2 rode uien
- 400 gram bieten
- 75 gram rucola
- zout
Bereiding
- Schil de aardappelen, snij deze in gelijke stukken en kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar;
- Verhit ondertussen een koekenpan (zonder boter/olie) en bak hierin de speklappen in 15 minuten goudbruin. Neem de speklappen uit de pan en wikkel deze in aluminiumpapier;
- Maak de uien schoon, snij deze in halve ringen en fruit de uien in het achtergebleven bakvet;
- Voeg de geraspte bieten toe en bak deze voor 4 minuten mee;
- Giet de aardappelen af, maar zorg ervoor dat je 1 kopje kookvocht opvangt;
- Doe de aardappelen met het kookvocht terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove puree;
- Schep de uien, bieten en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout;
- Verdeel de stamppot over de borden en serveer de speklappen erbij.