Bietjesstamppot met makreel
Een heerlijk gerecht als je van vis houdt. De verschillende smaken wisselen elkaar mooi af: de zoete smaak van de bietjes, de zure smaak van de augurken, de romige smaak van de creme fraiche en de rooksmaak van de makreel!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 gerookte makreel
- 1250 gram aardappelen
- 5 eetlepels creme fraiche
- 500 gram bietjes (voorgekookt)
- 100 gram augurken
- Boter
- Zout
- Peper
Bereiding
- Schil de aardappelen, snij deze in gelijke stukken en kook deze in een pan met ruim kokend water in 20 minuten gaar;
- Snij ondertussen de voorgekookte bietjes in blokjes;
- Maak de makreel schoon;
- Giet de aardappelen af, voeg de creme fraiche toe en stamp het geheel tot een smeuïge puree. Voeg eventueel een klont boter toe;
- Voeg de bietjes toe en roer het geheel met een lepel voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met flink wat peper;
- Laat de stamppot op een matig vuur goed warm worden (tussendoor goed roeren, anders heb je de kans dat het aanbrand);
- Verdeel de stamppot over de borden, leg de stukken makreel erop en maak het gerecht af met wat augurken.