Bloemkool Cappuccino Soep

Bloemkool_Cappuccino-soep
Een echte cappuccino, maar dan van Nederlandse bodem. En deze keer niet met koffie, maar met bloemkool!
Ingrediënten
  • 500 gram bloemkool (in roosjes)
  • 2 bosuitjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie (met truffel)
  • 20 gram boter
  • 200 milliliter slagroom
  • nootmuskaat

Bereiding
  1. Maak de bloemkool schoon en snij de bloemkool in roosjes;
  2. Snipper de bosuitjes in ringen;
  3. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin zachtjes de bosui;
  4. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en laat de bloemkool zachtjes gaar worden;
  5. Pureer de bloemkool met de staafmixer en breng op smaak met zout en/of peper;
  6. Roer vervolgens wat truffelolie door de soep;
  7. Klop de slagroom stijf op;
  8. Schenk de soep in doorzichtige kopjes, verdeel de slagroom erover en garneer de soep met wat nootmuskaat.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver