Bloemkool Cappuccino Soep
Een echte cappuccino, maar dan van Nederlandse bodem. En deze keer niet met koffie, maar met bloemkool!
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gram bloemkool (in roosjes)
- 2 bosuitjes
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie (met truffel)
- 20 gram boter
- 200 milliliter slagroom
- nootmuskaat
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon en snij de bloemkool in roosjes;
- Snipper de bosuitjes in ringen;
- Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin zachtjes de bosui;
- Voeg de bloemkool en de bouillon toe en laat de bloemkool zachtjes gaar worden;
- Pureer de bloemkool met de staafmixer en breng op smaak met zout en/of peper;
- Roer vervolgens wat truffelolie door de soep;
- Klop de slagroom stijf op;
- Schenk de soep in doorzichtige kopjes, verdeel de slagroom erover en garneer de soep met wat nootmuskaat.