Bloemkoolsoep met bacon

Bloemkoolsoep
Nog een bloemkoolsoep, maar dan anders...
Ingrediënten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • bacon
  • 4 aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 750 ml groentebouillon
  • 300 ml melk
  • 1 lepel „Cafe de Paris-Dip
  • handje venkelzaad
  • peper
  • verse koriander
  • zout

Bereiding
  1. Fruit in een grote pan, 2 fijngesneden uien in wat olijfolie;
  2. Snij twee plakjes bacon in stukjes en doe die erbij;
  3. Voeg na 2 minuten de 2 geschilde aardappel (in kleine stukken), de schoongemaakte bloemkool in roosjes, 750 ml groentebouillon en het venkelzaad toe. Laat dit alles minstens 15 minuten zachtjes koken;
  4. Zet de staafmixer erin totdat je een gladde soep krijgt;
  5. Voeg hierna 300 ml melk toe en warm de soep goed door;
  6. Voeg 1 eetlepel „Cafe de Paris-dip” en peper toe;
  7. Bak de bacon uit;
  8. Vul de soepkommen en geef bij iedere kom een plak uitgebakken bacon.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver