Bloemkoolsoep met bacon
Nog een bloemkoolsoep, maar dan anders...
Ingrediënten
Bereiding
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- bacon
- 4 aardappelen
- 1 bloemkool
- 750 ml groentebouillon
- 300 ml melk
- 1 lepel „Cafe de Paris-Dip”
- handje venkelzaad
- peper
- verse koriander
- zout
Bereiding
- Fruit in een grote pan, 2 fijngesneden uien in wat olijfolie;
- Snij twee plakjes bacon in stukjes en doe die erbij;
- Voeg na 2 minuten de 2 geschilde aardappel (in kleine stukken), de schoongemaakte bloemkool in roosjes, 750 ml groentebouillon en het venkelzaad toe. Laat dit alles minstens 15 minuten zachtjes koken;
- Zet de staafmixer erin totdat je een gladde soep krijgt;
- Voeg hierna 300 ml melk toe en warm de soep goed door;
- Voeg 1 eetlepel „Cafe de Paris-dip” en peper toe;
- Bak de bacon uit;
- Vul de soepkommen en geef bij iedere kom een plak uitgebakken bacon.