Boerenkool Pompoencurry
Varieer eens met boerenkool! Deze milde curry met pompoen smaakt heerlijk!
Ingrediënten
Bereiding
- 350 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 3 eetlepels milde Currypasta
- 400 milliliter kokosmelk
- 750 gram pompoen (geschild en in blokjes)
- 300 gram notenrijst
- 200 gram boerenkool (gesneden)
- 1 bosje koriander
- 75 gram cashewnoten (ongezouten)
Bereiding
- Verhit de zonnebloemolie in een grote wok en bak hierin de ui met currypasta glazig;
- Voeg de blokjes kipfilet er aan toe en bak deze rondom bruin;
- Voeg de kokosmelk, 200 milliliter water en pompoenblokjes aan de kip toe en laat dit alles voor ongeveer 20 minuten gaar stoven op een lage stand;
- Kook ondertussen de notenrijst;
- Rooster de cashewnoten in een kleine koekenpan en hak deze fijn;
- Voeg de boerenkool toe aan het curry-mengsel en kook deze voor 5 minuten mee;
- Maak een bord op met als eerste een laagje notenrijst, dan een laagje kipfilet, boerenkool-pompoencurry en bestrooi dit met wat fijngesneden koriander en cashewnoten.