Boerenkool Pompoencurry

Boerenkool-Pompoencurry
Varieer eens met boerenkool! Deze milde curry met pompoen smaakt heerlijk!
Ingrediënten
  • 350 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 3 eetlepels milde Currypasta
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 750 gram pompoen (geschild en in blokjes)
  • 300 gram notenrijst
  • 200 gram boerenkool (gesneden)
  • 1 bosje koriander
  • 75 gram cashewnoten (ongezouten)


Bereiding
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wok en bak hierin de ui met currypasta glazig;
  • Voeg de blokjes kipfilet er aan toe en bak deze rondom bruin;
  • Voeg de kokosmelk, 200 milliliter water en pompoenblokjes aan de kip toe en laat dit alles voor ongeveer 20 minuten gaar stoven op een lage stand;
  • Kook ondertussen de notenrijst;
  • Rooster de cashewnoten in een kleine koekenpan en hak deze fijn;
  • Voeg de boerenkool toe aan het curry-mengsel en kook deze voor 5 minuten mee;
  • Maak een bord op met als eerste een laagje notenrijst, dan een laagje kipfilet, boerenkool-pompoencurry en bestrooi dit met wat fijngesneden koriander en cashewnoten.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver