Boerenkool Anders
Boerenkool stamppotje, maar dan net even anders! Met Oosterse groenten en een pittig rood pepertje.
Ingrediënten
Bereiding
Tip
Lekker met aardappelpuree en een Duitse biefstuk!
- 800 gram knolselderij
- 500 gesneden boerenkool
- 1 bami-pakket
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
Bereiding
- Schil de knolselderij, was deze en snij in gelijke blokjes;
- Kook de selderij in 20 minuten met wat zout;
- Doe de boerenkool in een andere, ruime pan en kook deze voor 10 minuten gaar;
- Haal de taugé en rode peper uit het bamipakket. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij deze fijn;
- Snipper de ui en knoflook;
- Verhit de olie in een ruime pan en bak hier de ui, knoflook en rode peper voor 5 minuten aan;
- Doe vervolgens de bami-groenten erbij en roerbak deze voor 5 minuten mee;
- Schep vervolgens de taugé erdoor heen en warm deze voor een halve minuut mee;
- Giet de knolselderij af, stamp deze met een pureestamper fijn;
- Voeg de boerenkool toe en stamp het geheel goed door;
- Voeg vervolgens de bami-groenten toe aan het boerenkool-mengsel en meng het geheel voorzichtig door elkaar met een grote lepel. Breng op smaak met zout en peper;
- Voeg vervolgens de taugé toe aan het geheel en serveer het op een diep bord.
Tip
Lekker met aardappelpuree en een Duitse biefstuk!