Boerenkool Anders

Boerenkool_Anders
Boerenkool stamppotje, maar dan net even anders! Met Oosterse groenten en een pittig rood pepertje.
Ingrediënten
  • 800 gram knolselderij
  • 500 gesneden boerenkool
  • 1 bami-pakket
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper

Bereiding
  1. Schil de knolselderij, was deze en snij in gelijke blokjes;
  2. Kook de selderij in 20 minuten met wat zout;
  3. Doe de boerenkool in een andere, ruime pan en kook deze voor 10 minuten gaar;
  4. Haal de taugé en rode peper uit het bamipakket. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij deze fijn;
  5. Snipper de ui en knoflook;
  6. Verhit de olie in een ruime pan en bak hier de ui, knoflook en rode peper voor 5 minuten aan;
  7. Doe vervolgens de bami-groenten erbij en roerbak deze voor 5 minuten mee;
  8. Schep vervolgens de taugé erdoor heen en warm deze voor een halve minuut mee;
  9. Giet de knolselderij af, stamp deze met een pureestamper fijn;
  10. Voeg de boerenkool toe en stamp het geheel goed door;
  11. Voeg vervolgens de bami-groenten toe aan het boerenkool-mengsel en meng het geheel voorzichtig door elkaar met een grote lepel. Breng op smaak met zout en peper;
  12. Voeg vervolgens de taugé toe aan het geheel en serveer het op een diep bord.

Tip
Lekker met aardappelpuree en een Duitse biefstuk!
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver