Boerenkoolquiche
Deze heerlijke boerenkoolquiche maak je binnen een kwartier. Daarna nog 30 minuten in de oven en je quiche is gereed!
Ingrediënten
- 300 gram boerenkool
- 1 gele ui
- 1 rode ui
- 5 plakjes bladerdeeg
- 320 gram curryworsten
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 50 gram boter
- 4 eieren
- 100 milliliter kookroom
- Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C;
- Snipper de uien;
- Verhit boter in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui voor ongeveer 2 minuten;
- Knijp het knoflookteentje boven de uien uit;
- Voeg de boerenkool en tijm toe en laat dit slinken. Breng op smaak met cayennepeper en zout;
- Bak de curryworsten voor ongeveer 5 minuten in wat boter;
- Vet een quichevorm in en bekleed deze met het ontdooide deeg. Druk de randen goed aan en snij eventueel overtollig deeg langs de rand weg;
- Verdeel de boerenkool-uienmengsel over de taartbodem;
- Haal de curryworsten uit de koekenpan, snij deze in plakjes en leg op de vulling;
- Klop de eieren los met de room en peper;
- Schenk het roommengsel over de quiche;
- Bak de boerenkoolquiche in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.