Boerenkoolquiche

Boerenkoolquiche
Deze heerlijke boerenkoolquiche maak je binnen een kwartier. Daarna nog 30 minuten in de oven en je quiche is gereed!
Ingrediënten
  • 300 gram boerenkool
  • 1 gele ui
  • 1 rode ui
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 320 gram curryworsten
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 50 gram boter
  • 4 eieren
  • 100 milliliter kookroom

  • Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C;
  2. Snipper de uien;
  3. Verhit boter in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui voor ongeveer 2 minuten;
  4. Knijp het knoflookteentje boven de uien uit;
  5. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat dit slinken. Breng op smaak met cayennepeper en zout;
  6. Bak de curryworsten voor ongeveer 5 minuten in wat boter;
  7. Vet een quichevorm in en bekleed deze met het ontdooide deeg. Druk de randen goed aan en snij eventueel overtollig deeg langs de rand weg;
  8. Verdeel de boerenkool-uienmengsel over de taartbodem;
  9. Haal de curryworsten uit de koekenpan, snij deze in plakjes en leg op de vulling;
  10. Klop de eieren los met de room en peper;
  11. Schenk het roommengsel over de quiche;
  12. Bak de boerenkoolquiche in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver