Bonenschotel

Bonenschotel
In een klein half uur heb je deze goed gevulde bonenschotel gemaakt. Wij hebben 'm met uitgebakken spek gegeten, ook een aanrader!
Ingrediënten
  • 2 gele paprika's
  • 250 gram tomaatjes
  • 1 blik witte bonen (800 gram)
  • 2 blikken polpa (a 400 gram)
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 bak munt
  • 1 bak koriander
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C;
  2. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij deze in gelijkmatige stukken;
  3. Halveer de tomaten, verdeel deze en de paprika over de ovenschaal, besprenkel dit met olijfolie en breng op smaak met peper;
  4. Bak het gerecht voor 15 minuten in het midden van de oven;
  5. Snij ondertussen de munt en koriander fijn;
  6. Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat het geheel goed uitlekken;
  7. Neem de groenten uit de oven en druk de tomaten met een houten lepel iets plat;
  8. Voeg de bonen, polpa en 2/3 van de kruiden toe. Schep het geheel om en maak met de houten pollepel kuiltjes in de tomatensaus;
  9. Breek hierboven de eieren en bestrooi het geheel met zout en peper;
  10. Bak het geheel voor 20 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is;
  11. Garneer het geheel met de overgebleven kruiden.