Bonenschotel
In een klein half uur heb je deze goed gevulde bonenschotel gemaakt. Wij hebben 'm met uitgebakken spek gegeten, ook een aanrader!
Ingrediënten
Bereiding
- 2 gele paprika's
- 250 gram tomaatjes
- 1 blik witte bonen (800 gram)
- 2 blikken polpa (a 400 gram)
- 4 middelgrote eieren
- 1 bak munt
- 1 bak koriander
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper
- Zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C;
- Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij deze in gelijkmatige stukken;
- Halveer de tomaten, verdeel deze en de paprika over de ovenschaal, besprenkel dit met olijfolie en breng op smaak met peper;
- Bak het gerecht voor 15 minuten in het midden van de oven;
- Snij ondertussen de munt en koriander fijn;
- Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat het geheel goed uitlekken;
- Neem de groenten uit de oven en druk de tomaten met een houten lepel iets plat;
- Voeg de bonen, polpa en 2/3 van de kruiden toe. Schep het geheel om en maak met de houten pollepel kuiltjes in de tomatensaus;
- Breek hierboven de eieren en bestrooi het geheel met zout en peper;
- Bak het geheel voor 20 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is;
- Garneer het geheel met de overgebleven kruiden.