Bonenstoemp met rucola en kip

Bonenstoemp_met_rucola_en_kip
Een blijvertje!
Ingrediënten
• 400 gram kipfilet
• 4 eetlepels bloem
• 1 ei
• 1 takje tijm
• 2 eetlepels kruiden paneermeel
• 4 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
• 750 gram aardappelen (kruimig)
• zout
• peper
• 1 pot witte bonen in tomatensaus (720 ml)
• 225 gran rucola
• 50 ml kookroom
• 1 eetlepel grove mosterd
• 2 eetlepels olijfolie


Bereiding
  1. Schil de aardappelen, snij deze in gelijke stukken en breng deze aan de kook voor 20 minuten in een pan met ruim, zout water;
  2. Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi deze met zout en peper;
  3. Zet drie borden klaar, met in het 1e bord de bloem, in het 2e bord een losgeklopt ei en in het 3e bord de paneermeel met de blaadjes tijm en Parmezaanse kaas;
  4. Haal de kipfilet-reepjes door de bloem, ei en paneermeel;
  5. Verwarm de bonen met tomatensaus in een pannetje;
  6. Hak ondertussen de rucola grof;
  7. Giet na 20 minuten de aardappelen af en zet deze even terug op een laag vuur om droog te stomen;
  8. Giet de bonen af in een zeef en vang daarbij de tomatensaus op;
  9. Voeg de opgevangen tomatensaus toe aan de aardappelen en stamp het geheel met een pureestamper fijn. Voeg eventueel nog wat kookroom toe;
  10. Schep voorzichtig de bonen en rucola door de aardappelen. Breng op smaak met een eetlepel mosterd, zout en peper;
  11. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet-reepjes goudbruin;
  12. Verdeel de stamppot over de borden en serveer deze met de kipfilet.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver