Broccoli Quiche
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- 75 gram cashewnoten (ongezouten)
- 4 eieren
- 250 ml slagroom
- 200 gram roombrie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC;
- Bekleed een quiche-vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork;
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de roosjes broccoli in 4 minuten beetgaar;
- Giet de broccoli af, spoel ze af om het kookproces te stoppen. Verdeel de roosjes over de quiche-vorm;
- Strooi de cashewnoten over de broccoli;
- Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout en schenk het roommengsel over de broccoli;
- Snij de roombrie in dunne plakken en verdeel deze over de broccoli;
- Zet de quiche in de oven en bak de hartige taart in 45 minuten gaar.