Broccoli Stamppot
Stamp je broccoli eens!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 grote stronk broccoli
- 700 gram aardappelen
- 2 gerookte kipfilets (reepjes)
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 1 groentebouillon blokje
- roomboter
- peper
- zout
- Italiaanse kruiden
- Handvol verse basilicum
Bereiding
- Schil de aardappels, snij deze in gelijke delen. Kook deze in 20 minuten in ruim water met het bouillonblokje;
- Snij de roosjes van de broccoli, snij de steeltjes in smalle reepjes en was deze. Kook de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar;
- Verwarm in een koekenpan op een laag vuur de kipfilet-reepjes;
- Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes evenals de verse basilicum;
- Meng de kipfilet, tomaatjes en basilicum door elkaar;
- Giet de aardappelen af en stamp deze met een klont roomboter fijn. Voeg een eetlepel Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en wat zout;
- Giet de broccoli af, stamp deze fijn. Meng de broccoli met de aardappelpuree;
- Verdeel de stamppot over 4 schaaltjes, schep hierop het kipmengsel.