Broccoli Stamppot

Broccoli Stamppot
Stamp je broccoli eens!
Ingrediënten
  • 1 grote stronk broccoli
  • 700 gram aardappelen
  • 2 gerookte kipfilets (reepjes)
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 groentebouillon blokje
  • roomboter
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden
  • Handvol verse basilicum

Bereiding
  • Schil de aardappels, snij deze in gelijke delen. Kook deze in 20 minuten in ruim water met het bouillonblokje;
  • Snij de roosjes van de broccoli, snij de steeltjes in smalle reepjes en was deze. Kook de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar;
  • Verwarm in een koekenpan op een laag vuur de kipfilet-reepjes;
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes evenals de verse basilicum;
  • Meng de kipfilet, tomaatjes en basilicum door elkaar;
  • Giet de aardappelen af en stamp deze met een klont roomboter fijn. Voeg een eetlepel Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en wat zout;
  • Giet de broccoli af, stamp deze fijn. Meng de broccoli met de aardappelpuree;
  • Verdeel de stamppot over 4 schaaltjes, schep hierop het kipmengsel.