Butter Chicken met rijst en komkommersalade
Das genieten!
Ingrediënten
- 300 gram basmatirijst
- 375 gram kippendijfilet (in blokjes)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 rode uien
- 1 komkommer
- 10 gram koriander
- 1 limoen (biologisch)
- 450 gram Butter Chicken-saus
Bereiding
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking;
- Snijd de kippendijfilet in blokjes;
- Snij de uien in halve ringen;
- Verhit in een ruime wok de zonnebloemolie en bak hierin de kippendijfilet en 2/3 van de rode uien rondom aan. Bestrooi met wat zout en peper;
- Snipper ondertussen de uien in halve ringen;
- Was de komkommer, verwijder de schil met een dunschiller en snij de komkommer in blokjes;
- Snijd de koriander fijn;
- Was de limoen, rasp de groene schil en pers het sap uit de limoen;
- Meng de komkommer met 1/3 van de rode ui, de koriander, het limoensap en -rasp. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout;
- Voeg de "Butter Chickensaus" toe aan het kippenmengsel en verwarm het geheel nog goed door voor ongeveer 2 minuten;
- Verdeel de rijst over de diepe borden en verdeel het kippen- en komkommersalade erover.
Eet smakelijk!