Cannelloni met spinazie en kip

cannelloni
Een makkelijke maaltijd waarvan je wellicht niet veel voor in huis hoeft te halen, omdat je het al in huis hebt! Een volledige maaltijd en niet eens zo duur.
Ingrediënten
  • 500 gram diepvriesspinazie
  • 1 ui
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels mosterd
  • 200 ml melk
  • 150 gram gebraden kip
  • 1/2 bosje verse basilicum
  • 60 gram oude cheddar of oude Goudse kaas
  • 16 canneloni-buisjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 a 2 snufjes gedroogde chilivlokken
  • 2 blikken tomatenblokjes (a 400 gram)
  • olijfolie

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180C;
  2. Pel en snipper de uien fijn. Bak deze met een scheut olijfolie in een grote pan op matig vuur voor 8 minuten;
  3. Doe er de spinazie bij, laat deze zonder deksel op de pan in 8 minuten ontdooien;
  4. Braad ondertussen de kip;
  5. Pel ondertussen de teentjes knoflook, hak deze samen met de basilicumsteeltjes fijn;
  6. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak kort de knoflook/basilicumsteeltjes. Doe de gedroogde chilivlokken erbij;
  7. Voeg de tomatenblokjes erbij, giet voor de helft water in het blikje tomatenblokjes en voeg dit toe aan de tomatenblokjes. Breng de saus aan de kook;
  8. Roer de bloem en mosterd door het spinaziemengsel;
  9. Giet geleidelijk de melk bij het spinaziemengsel en blijf roeren totdat je een romige, groene saus hebt. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met wat zout en peper;
  10. Snij de kip fijn en roer dit samen met de basilicumblaadjes door de saus;
  11. Rasp de helft van de kaas, roer dit door de spinazie-kipmengsel;
  12. Vul de cannelloni met het spinazie-kipmengsel (doe de spinaziemengsel in een diepvrieszak, draai goed aan, knip een puntje van de onderkant en vul de cannelloni);
  13. Leg de buisjes naast elkaar in een ovenschaal;
  14. Giet de tomatensaus over de cannelloni, rasp de kaas erover en zet de schotel in de oven voor ongeveer 30 minuten;
  15. Serveer de ovenschotel met een scheutje olijfolie op tafel.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver