Chinese Kung Pao Ji Rou

Chinese Kung Pao Ji Rou
Dit gerecht zelf maken is lekkerder dan bij de Chinees halen!
Ingrediënten
  • 600 gram kippendijfilet
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 10 lente-uitjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels hoisbinsaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 theelepels sambal
  • handvol cashew-noten

Voor erbij:
  • rijst


Bereiding
  • Kook de rijst;
  • Snij de kippendijfilet in stukken en meng de kip met 1 eetlepel oestersaus. Meng goed door en laat de saus vervolgens een paar minuten staan, zodat deze goed in de kip kan trekken;
  • Snij de paprika's in blokjes;
  • Snij de stengels van de lente-ui (enkel het witte gedeelte) in ringetjes;
  • Verhit een grote wok met olie en bak hierin de kip goudbruin (niet roeren en wokken, gewoon laten "aanbakken");
  • Snij ondertussen 4 teentjes knoflook fijn en voeg deze aan de kip toe zodra deze goed gekleurd is;
  • Schuif de kip aan de kant van de wak en voeg nu de paprika en 3/4 van de lente-ui toe (ook nu niet weer roeren of wokken, gewoon op z'n plek laten liggen in de wok). Na ongeveer 5 minuten roer je het geheel goed door;
  • Voeg nu 2 eetlepels hoisin-saus toe en 2 theelepels sambal. Roer alles goed door;
  • Schep op een bord de witte rijst en serveer de samen met de kip en de rest van het lente-uitje en een handje vol cashew-noten.