Chinese Kung Pao Ji Rou
Dit gerecht zelf maken is lekkerder dan bij de Chinees halen!
Ingrediënten
Voor erbij:
Bereiding
- 600 gram kippendijfilet
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
- 10 lente-uitjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels hoisbinsaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 theelepels sambal
- handvol cashew-noten
Voor erbij:
- rijst
Bereiding
- Kook de rijst;
- Snij de kippendijfilet in stukken en meng de kip met 1 eetlepel oestersaus. Meng goed door en laat de saus vervolgens een paar minuten staan, zodat deze goed in de kip kan trekken;
- Snij de paprika's in blokjes;
- Snij de stengels van de lente-ui (enkel het witte gedeelte) in ringetjes;
- Verhit een grote wok met olie en bak hierin de kip goudbruin (niet roeren en wokken, gewoon laten "aanbakken");
- Snij ondertussen 4 teentjes knoflook fijn en voeg deze aan de kip toe zodra deze goed gekleurd is;
- Schuif de kip aan de kant van de wak en voeg nu de paprika en 3/4 van de lente-ui toe (ook nu niet weer roeren of wokken, gewoon op z'n plek laten liggen in de wok). Na ongeveer 5 minuten roer je het geheel goed door;
- Voeg nu 2 eetlepels hoisin-saus toe en 2 theelepels sambal. Roer alles goed door;
- Schep op een bord de witte rijst en serveer de samen met de kip en de rest van het lente-uitje en een handje vol cashew-noten.