Curry Madras
Deze Curry Madras is heel gemakkelijk binnen een half uurtje op tafel te zetten. En o zo lekker!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 kleine bloemkool
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 300 gram kipfilets
- 300 gram basmati-rijst
- 165 gram Curry Madras Kruidenpasta
- 200 milliliter kokosmelk
- zonnebloemolie
Bereiding
- Pel en snipper de ui. Snij de paprika en tomaten in blokjes en snij de bloemkool in roosjes;
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Pers de limoen;
- Snij de kipfilet in blokjes;
- Verhit in een ruime wok de zonnebloemolie en bak hierin de blokjes kipfilet rondom bruin;
- Voeg vervolgens de uit toe en bak deze voor 2 minuten mee;
- Voeg de groenten toe en roerbak het geheel voor 4 minuten op een hoge temperatuur;
- Hierna bak je de currypasta voor een 2-tal minuten op een middelhoog vuur mee.
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe, breng het aan de kook en stoof het geheel op een lage temperatuur met de deksel op de pan voor 10 minuten, gaar;
- Kook ondertussen de rijst gaar;
- Serveer de curry met de rijst en voeg hieraan eventueel wat limoensap.