Donut Muffins

Donut_Muffins
Donuts, maar dan in de vorm van een muffin. Met een heerlijke kaneel-suiker topping!

Ingrediënten
Ingrediënten Muffins
  • 3/4 cup (177 ml) suiker
  • 1/2 cup (118 ml) gesmolten boter (ongezouten)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3/4 cup (177 ml) volle melk
  • 1 1/2 cup (354 ml) zelfrijzend bakmeel
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1/4 teaspoon (1,25 ml) gemalen kaneel

Ingrediënten Topping
In een kleine schaal
  • 1/2 cup (118 ml) gesmolten boter

In een andere kleine schaal
  • 1/2 cup (118 ml) kristalsuiker
  • 1 1/2 teaspoon (7,5 ml) gemalen kaneel


Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200C;
  • Mix een een grote schaal de gesmolten boter, kristalsuiker en vanillesuiker en roer dit zachtjes door;
  • Schenk de melk erover, roer niet en zet opzij;
  • Mix in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, kaneel en nootmuskaat;
  • Mix je droge ingrediënten in de kom met gesmolten boter/melk en roer dit voorzichtig door;
  • Vul een tray met muffinvormpjes voor 3/4;
  • Plaats de tray in het midden van de oven en bak de muffins voor 18 tot 20 minuten;
  • Haal de tray uit de oven en controleer of de muffins gaar zijn door middel van een sateprikker;
  • Laat de muffins voor 5 minuten wat afkoelen en haal dan de bovenkant door de gesmolten boter en kaneelsuiker;
  • Laat de muffins volledig afkoelen.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver