Donut Muffins
30-10-16 11:17 Categorie: Brood & Gebak
Donuts, maar dan in de vorm van een muffin. Met een heerlijke kaneel-suiker topping!
Ingrediënten
Ingrediënten Muffins
- 3/4 cup (177 ml) suiker
- 1/2 cup (118 ml) gesmolten boter (ongezouten)
- 1 zakje vanillesuiker
- 3/4 cup (177 ml) volle melk
- 1 1/2 cup (354 ml) zelfrijzend bakmeel
- mespuntje nootmuskaat
- 1/4 teaspoon (1,25 ml) gemalen kaneel
Ingrediënten Topping
In een kleine schaal
- 1/2 cup (118 ml) gesmolten boter
In een andere kleine schaal
- 1/2 cup (118 ml) kristalsuiker
- 1 1/2 teaspoon (7,5 ml) gemalen kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200C;
- Mix een een grote schaal de gesmolten boter, kristalsuiker en vanillesuiker en roer dit zachtjes door;
- Schenk de melk erover, roer niet en zet opzij;
- Mix in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, kaneel en nootmuskaat;
- Mix je droge ingrediënten in de kom met gesmolten boter/melk en roer dit voorzichtig door;
- Vul een tray met muffinvormpjes voor 3/4;
- Plaats de tray in het midden van de oven en bak de muffins voor 18 tot 20 minuten;
- Haal de tray uit de oven en controleer of de muffins gaar zijn door middel van een sateprikker;
- Laat de muffins voor 5 minuten wat afkoelen en haal dan de bovenkant door de gesmolten boter en kaneelsuiker;
- Laat de muffins volledig afkoelen.