Gegrilde peer met yoghurt

Gegrilde Peer
Peertjes om op te eten!
Ingrediënten
  • 4 handperen (rijp, niet overrijp)
  • 350 gram Griekse yoghurt (20% vet)
  • 3 eetlepels honing
  • rasp van een 1/2 biologische citroen
  • 100 gram speculaas-brokken
  • 2 eetlepels honing

Bereiding
  1. Was de peren, droog ze goed af en snij de peren in 4 kwarten. Verwijder het klokhuis;
  2. Verwarm een grillpan (of contactgrill) op een middelhoog vuur. Grill de peren aan de snijkanten zo'n 3 a 5 minuten;
  3. Doe de yoghurt in een kom, voeg de honing en citroenrasp toe en meng alles goed met een garde door elkaar;
  4. Doe de speculaasbrokken in een schone theedoek, vouw deze dicht en sla er met een deegroller op zodat er grote kruimels speculaas overblijven;
  5. Serveer de gegrilde peren met een flinke klodder yoghurt, bestrooi dit alles met speculaaskruimels en sprenkel er nog wat extra honing over.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver