Gegrilde peer met yoghurt
Peertjes om op te eten!
Ingrediënten
Bereiding
- 4 handperen (rijp, niet overrijp)
- 350 gram Griekse yoghurt (20% vet)
- 3 eetlepels honing
- rasp van een 1/2 biologische citroen
- 100 gram speculaas-brokken
- 2 eetlepels honing
Bereiding
- Was de peren, droog ze goed af en snij de peren in 4 kwarten. Verwijder het klokhuis;
- Verwarm een grillpan (of contactgrill) op een middelhoog vuur. Grill de peren aan de snijkanten zo'n 3 a 5 minuten;
- Doe de yoghurt in een kom, voeg de honing en citroenrasp toe en meng alles goed met een garde door elkaar;
- Doe de speculaasbrokken in een schone theedoek, vouw deze dicht en sla er met een deegroller op zodat er grote kruimels speculaas overblijven;
- Serveer de gegrilde peren met een flinke klodder yoghurt, bestrooi dit alles met speculaaskruimels en sprenkel er nog wat extra honing over.