Gehaktballetjes in biersaus
Hollandse gehaktballetjes in lekkere kleverige bier-appelstroopsaus. Heb jij ze al geprobeerd?
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gram krieltjes
- 12 Hollandse rundergehakt balletjes
- 300 milliliter bruin bier
- 50 gram boter
- 3 eetlepels appelstroop
- 800 gram sperziebonen
- 4 eetlepels gebakken uitjes
Bereiding
- Boen de krieltjes eventueel schoon en kook deze in 10 minuten gaar. Giet af en laat deze uitlekken;
- Verhit in een koekenpan de boter en bak hierin de krieltjes met wat peper en zout in 15 minuten goudbruin;
- Verhit in een andere koekenpan de resterende boter en bak hierin zachtjes de runderballetjes in 3 minuten bruin;
- Voeg de bier en de appelstroop toe, breng dit aan de kook en laat op een middelhoog vuur in ongeveer 7 minuten gaar worden;
- Neem de gehaktballetjes uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie;
- Kook de saus op hoog vuur in totdat deze aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken (in ongeveer 5 minuten);
- Maak de sperzieboontjes schoon en kook deze ondertussen in 7 minuten beetgaar. Giet deze af en laat goed uitlekken;
- Serveer de gehaktballetjes in het biersaus met de sperzieboontjes en gebakken krieltjes. Bestrooi met de gebakken uitjes.