Gehaktballetjes in biersaus

Gehaktballetjes
Hollandse gehaktballetjes in lekkere kleverige bier-appelstroopsaus. Heb jij ze al geprobeerd?
Ingrediënten
  • 500 gram krieltjes
  • 12 Hollandse rundergehakt balletjes
  • 300 milliliter bruin bier
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 800 gram sperziebonen
  • 4 eetlepels gebakken uitjes

Bereiding
  1. Boen de krieltjes eventueel schoon en kook deze in 10 minuten gaar. Giet af en laat deze uitlekken;
  2. Verhit in een koekenpan de boter en bak hierin de krieltjes met wat peper en zout in 15 minuten goudbruin;
  3. Verhit in een andere koekenpan de resterende boter en bak hierin zachtjes de runderballetjes in 3 minuten bruin;
  4. Voeg de bier en de appelstroop toe, breng dit aan de kook en laat op een middelhoog vuur in ongeveer 7 minuten gaar worden;
  5. Neem de gehaktballetjes uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie;
  6. Kook de saus op hoog vuur in totdat deze aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken (in ongeveer 5 minuten);
  7. Maak de sperzieboontjes schoon en kook deze ondertussen in 7 minuten beetgaar. Giet deze af en laat goed uitlekken;
  8. Serveer de gehaktballetjes in het biersaus met de sperzieboontjes en gebakken krieltjes. Bestrooi met de gebakken uitjes.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver