Gele Courgettesoep
Een licht, verteerbare soep die ook nog eens prima smaakt. Door z'n gele kleur een zonnetje op je bord!
Ingrediënten
Bereiding
- 750 gram gele courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 75 gram pijnboompitten
- 1 1/2 liter groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel tijm (gedroogd)
- 1 eetlepel peterselie (gedroogd)
- 1 eetlepel Funghi Trifolati
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Het vuur niet te hoog, anders verbranden ze;
- Snipper ondertussen de ui en snijd de gele courgettes in blokjes;
- Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui;
- Pers na 2 minuten de knoflook uit;
- Zodra de uien licht glazig zijn, voeg je de courgettes, pijnboompitten, tijm, Funghi Trifolati en de laurierblaadjes toe;
- Giet de bouillon erbij en laat dit alles rustig voor 20 minuten koken;
- Pureer met een staafmixer de soep tot een glad geheel. Serveer de soep met wat peterselie.