Gele Courgettesoep

Gele_Courgette_soep
Een licht, verteerbare soep die ook nog eens prima smaakt. Door z'n gele kleur een zonnetje op je bord!
Ingrediënten
  • 750 gram gele courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram pijnboompitten
  • 1 1/2 liter groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel tijm (gedroogd)
  • 1 eetlepel peterselie (gedroogd)
  • 1 eetlepel Funghi Trifolati
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding
  1. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Het vuur niet te hoog, anders verbranden ze;
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de gele courgettes in blokjes;
  3. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui;
  4. Pers na 2 minuten de knoflook uit;
  5. Zodra de uien licht glazig zijn, voeg je de courgettes, pijnboompitten, tijm, Funghi Trifolati en de laurierblaadjes toe;
  6. Giet de bouillon erbij en laat dit alles rustig voor 20 minuten koken;
  7. Pureer met een staafmixer de soep tot een glad geheel. Serveer de soep met wat peterselie.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver