Groeten Risotto
Haal het voorjaar in huis met deze smakelijke risotto!
Ingrediënten
Bereiding
- 350 gram kipfilet
- 300 gram risotto
- 1 liter groenten-bouillon
- 1 courgette
- 2 bospenen
- 1 gele paprika
- 2 stengels beekselderij
- 3 Roma tomaten
- 1 ui
- 1 limoen
Bereiding
- Snij de courgette, bospenen, gele paprika, bleekselderij en de tomaten in stukjes;
- Pel en snipper de ui fijn;
- Pers de limoen uit;
- Snij de kipfilet in reepjes;
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan en bak hierin de ui, bleekselderij, de bospenen en bleekselderij voor 5 minuten gaar;
- Voeg de paprika, courgette en tomaten toe;
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip gaar;
- Verhit in een grote hapjespan 1 eetlepel olijfolie, voeg er de risotto aan toe en bak deze voor paar minuten mee. Voeg 0,5 liter water toe aan de risotto, roer het geheel goed door;
- Voeg de bouillon toe, roer goed door en laat dit alles zachtjes voor 5 minuten wat inkoken;
- Voeg daarna nogmaals 0,5 liter water -beetje bij beetje- toe aan de risotto. Goed doorroeren. Laat het geheel voor 10 minuten zachtjes koken;
- Voeg het groentemengsel toe aan de risotto en verwarm het geheel nog even door;
- Voeg op het laatst de limoensap toe aan de risotto, roer voorzichtig door;
- Serveer de risotto op diepe, verwarmde borden en serveer het samen met de kip.