Groeten Risotto

Groenten_Risotto
Haal het voorjaar in huis met deze smakelijke risotto!
Ingrediënten
  • 350 gram kipfilet
  • 300 gram risotto
  • 1 liter groenten-bouillon
  • 1 courgette
  • 2 bospenen
  • 1 gele paprika
  • 2 stengels beekselderij
  • 3 Roma tomaten
  • 1 ui
  • 1 limoen

Bereiding
  1. Snij de courgette, bospenen, gele paprika, bleekselderij en de tomaten in stukjes;
  2. Pel en snipper de ui fijn;
  3. Pers de limoen uit;
  4. Snij de kipfilet in reepjes;
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan en bak hierin de ui, bleekselderij, de bospenen en bleekselderij voor 5 minuten gaar;
  6. Voeg de paprika, courgette en tomaten toe;
  7. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip gaar;
  8. Verhit in een grote hapjespan 1 eetlepel olijfolie, voeg er de risotto aan toe en bak deze voor paar minuten mee. Voeg 0,5 liter water toe aan de risotto, roer het geheel goed door;
  9. Voeg de bouillon toe, roer goed door en laat dit alles zachtjes voor 5 minuten wat inkoken;
  10. Voeg daarna nogmaals 0,5 liter water -beetje bij beetje- toe aan de risotto. Goed doorroeren. Laat het geheel voor 10 minuten zachtjes koken;
  11. Voeg het groentemengsel toe aan de risotto en verwarm het geheel nog even door;
  12. Voeg op het laatst de limoensap toe aan de risotto, roer voorzichtig door;
  13. Serveer de risotto op diepe, verwarmde borden en serveer het samen met de kip.