Hutspot met boerenkool en shoarma
Een lekker wintergerecht bij koude dagen.
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gram hutspotgroenten
- 300 gram boerenkool (gesneden)
- 500 gram shoarma
- 1 kilo stamppotaardappelen
- 2 gegrilde paprika's (pot)
- 50 gram boter
- 1 bakje knoflooksaus
Bereiding
- Verhit in een grote hapjespan of ruime wok 25 gram boter en bak hier de hutspotgroenten voor ongeveer 5 minuten;
- Verdeel vervolgens de boerenkool en de aardappelen over de groenten, voeg warm water toe totdat alles net onder water staat en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel op de pan en kook het geheel in ongeveer 15 minuten gaar;
- Snij ondertussen de paprika's in reepjes;
- Verhit in een andere koekenpan de rest van de boter en bak hierin op een matig vuur de shoarma in 10 minuten gaar. Voeg de paprika's toe aan de shoarma;
- Giet na 15 minuten de aardappelen en groenten af. Vang voor de zekerheid wat kookvocht op;
- Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot, voeg eventueel wat van het opgevangen kookvocht toe en breng het geheel op smaak met wat peper;
- Schep de stamppot in de borden, verdeel de shoarma over de groenten en schep op elk bord een lepel knoflooksaus.