Hutspot met meer smaak
Hutspot met smaak!
Ingrediënten
Bereiding
- 300 gram rode uien
- 750 gram winterwortel
- 500 gram kruimige aardappels
- 500 gram zoete aardappels
- 1 rookworst
- flinke scheut balsamico-azijn
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 flinke eetlepel kruidenkaas
- 1 eetlepel suiker
- snuf nootmuskaat
- snuf zout
- peper
- boter
Bereiding
- Maak de uien schoon en snij deze in dunne reepjes;
- Maak vervolgens de wortelen schoon en snij deze in dunne plakjes;
- Schil de aardappelen en snij deze in gelijkmatige stukken;
- Kook de aardappelen in ruim water met wat zout en kook deze door voor ongeveer 20 minuten;
- Verhit een ruime hapjespan, smelt hierin de boter en roerbak hierin de wortelen en uien totdat ze zachter beginnen te worden;
- Breng dit geheel op smaak met een flinke scheut balsamico-aziin, een eetlepel suiker, een snuf zout en roer het geheel goed door;
- Giet de aardappelen goed af, stamp het geheel fijn;
- Breng dit op smaak met een flinke lepel kruidenkaas, 1 eetlepel mosterd, een snuf nootmuskaat en peper;
- Verwarm ondertussen de rookworst, snij deze in blokjes;
- Serveer het bord met een flinke lepel aardappel, hier bovenop een flinke lepel "peen en uien" en maakt het geheel af met rookworst.