Groentensoep

Instant_Pot_Groentensoep
Groentensoep uit de Instant Pot, in een kwartiertje klaar!

Ingrediënten
  • 1 eetl. extra vierge olijfolie
  • 300 gram soepballetjes
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 2 cup gehakte kool
  • 2 cup kleine bloemkoolroosjes
  • 2 wortelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, gehakt
  • 1 middelgrote courgette, gehakt
  • 1 blik bruine bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 blikje cherry-tomaten in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprika
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper

Bereiding
  1. Zet Instant Pot op "Sauté" en voeg de olie en gehaktballetjes toe. Braad deze bruin aan;
  2. Voeg de ui en knoflook toe en kruid het geheel royaal met peper en zout. Kook, af en toe roerend voor 5 minuten, totdat de ui zacht wordt;
  3. Voeg tomatenpuree toe al roerend mee voor 1 minuut;
  4. Voeg de resterende ingrediënten toe. Sluit het deksel en zet de machine gedurende 12 minuten op hoge druk;
  5. Als u klaar bent, draait u de stoomklep voorzichtig naar de ontluchtingspositie om de druk te laten ontsnappen. Roer de soep voorzichtig om en breng op smaak met peper en zout.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver