Groentensoep
15-11-20 13:20 Categorie: Soep | Instant Pot
Groentensoep uit de Instant Pot, in een kwartiertje klaar!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 eetl. extra vierge olijfolie
- 300 gram soepballetjes
- 1 middelgrote ui, gehakt
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 1 eetlepels tomatenpuree
- 2 cup gehakte kool
- 2 cup kleine bloemkoolroosjes
- 2 wortelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika, gehakt
- 1 middelgrote courgette, gehakt
- 1 blik bruine bonen, gespoeld en uitgelekt
- 1 blikje cherry-tomaten in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprika
- Zout
- Vers gemalen zwarte peper
Bereiding
- Zet Instant Pot op "Sauté" en voeg de olie en gehaktballetjes toe. Braad deze bruin aan;
- Voeg de ui en knoflook toe en kruid het geheel royaal met peper en zout. Kook, af en toe roerend voor 5 minuten, totdat de ui zacht wordt;
- Voeg tomatenpuree toe al roerend mee voor 1 minuut;
- Voeg de resterende ingrediënten toe. Sluit het deksel en zet de machine gedurende 12 minuten op hoge druk;
- Als u klaar bent, draait u de stoomklep voorzichtig naar de ontluchtingspositie om de druk te laten ontsnappen. Roer de soep voorzichtig om en breng op smaak met peper en zout.