Italiaans Stoofvlees met pasta

Italiaans_Stoofvlees_met_Pasta
Hou jij ook zo van stoofvlees? Dan is dit recept echt een aanrader: Italiaans Stoofvlees. Lekker met pasta op een herfstige, koude dag.

Ingrediënten

• 800 gram runderstoofvlees
• 1 grote ui
• 4 teentjes knoflook
• 150 gram verse spinazie
• 150 gram doperwten (diepvries)
• 1 stengel bleekselderij
• 3 eetlepels Italiaanse kruiden
• 1 eetlepel uienpoeder
• 1 eetlepel tijm (vers, fijngehakt)
• 1 eetlepel rozemarijn (vers, fijngehakt)
• zout
• peper
• 100 milliliter witte wijn
• 250 milliliter kippenbouillon
• 1 eetlepel maiszetmeel
• olijfolie
• 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
• 400 gram tomatenblokjes
• 2 eetlepels tomatenpuree
• 300 gram (volkoren) pasta
• water



Bereiding
  1. Dep het stoofvlees goed droog met een stuk keukenpapier, snijd het in grove stukken en bestrooi dit met zout en peper;
  2. Zet de Instant Pot op 'SAUTE', schenk een flinke scheut olijfolie in de pan en bak hierin allereerst het stoofvlees goed aan;
  3. Voeg vervolgens de uien, de in stukken gesneden bleekselderij, wortel en knoflook toe;
  4. Voeg daarna de kruiden en specerijen toe aan het vleesmengsel;
  5. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat het geheel een klein beetje inkoken;
  6. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en meng het geheel goed door;
  7. Voeg vervolgens de bouillon toe en meng het geheel nogmaals voorzichtig door;
  8. Druk op de knop 'CANCEL en zet de Instant Pot op 'PRESSURE COOK' en stel de tijd in op 45 minuten. Sluit het deksel en druk op de knop 'START';
  9. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  10. Zodra de Instant Pot klaar is, laat je het stoom via 'Quick Release (CR)' ontsnappen en draai je de deksel open;
  11. Voeg de spinazie en doperwten toe en laat de spinazie slinken;
  12. Als je de saus wat wil indikken, meng dan de maizena met dezelfde hoeveelheid water en voeg dit dan toe aan het vleesmengsel en roer het geheel door. Zet eventueel de stand op 'SAUTE' om de saus wat te laten inkoken;
  13. Serveer de runderstoof met pasta en flink met Parmezaanse kaas.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver