Kapucijnerschotel met rookworst en appel

Kapucijnerschotel_met_rookworst_en_appel
Deze kapucijnerschotel zit boordevol vezels en heeft een lekkere bite! Met rookworst, appel en lekker veel groente is dit een heerlijke stoofschotel voor elke dag!

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 200 gram spekblokjes (gerookt)
  • 1 rookworst
  • 800 gram kapucijners (blik, uitgelekt)
  • 2 preien (in smalle ringen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram Hollandse wok-groenten
  • 1 pakje Honig Basis voor Kapucijners
  • 2 appels
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding
  1. Verhit een wok/hapjespan en bak hierin de spekblokjes mooi knapperig;
  2. Verhit in een andere hapjespan de helft van de olie en bak hierin de gesnipperde knoflookteentjes kort aan en het gehakt rul;
  3. Schep de fijn gesneden prei, wok-groenten erdoor en bak dit voor ongeveer 4 a 5 minuten;
  4. Voeg de kruidenmix toe aan het gehaktmengsel en volg de aanwijzingen op de verpakking;
  5. Spoel de kapucijners onder stromend water af en laat deze uitlekken;
  6. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen;
  7. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in plakken van ongeveer 1 centimeter dik;
  8. Verhit de overige olie in een grote koekenpan en bak hierin de appels aan beide zijden goudbruin. Besprenkel deze op het laatst met de honing;
  9. Schep de uitgelekte kapucijners en spekjes door het gehakt en verwarm het geheel nog goed door (niet meer laten koken). Breng op smaak met zout en peper;
  10. Snij de rookworst in schuine plakken en serveer met de appelschijven op de kapucijnenschotel.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver