Kapucijnerschotel met rookworst en appel
Deze kapucijnerschotel zit boordevol vezels en heeft een lekkere bite! Met rookworst, appel en lekker veel groente is dit een heerlijke stoofschotel voor elke dag!
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 200 gram spekblokjes (gerookt)
- 1 rookworst
- 800 gram kapucijners (blik, uitgelekt)
- 2 preien (in smalle ringen)
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram Hollandse wok-groenten
- 1 pakje Honig Basis voor Kapucijners
- 2 appels
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
Bereiding
- Verhit een wok/hapjespan en bak hierin de spekblokjes mooi knapperig;
- Verhit in een andere hapjespan de helft van de olie en bak hierin de gesnipperde knoflookteentjes kort aan en het gehakt rul;
- Schep de fijn gesneden prei, wok-groenten erdoor en bak dit voor ongeveer 4 a 5 minuten;
- Voeg de kruidenmix toe aan het gehaktmengsel en volg de aanwijzingen op de verpakking;
- Spoel de kapucijners onder stromend water af en laat deze uitlekken;
- Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen;
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in plakken van ongeveer 1 centimeter dik;
- Verhit de overige olie in een grote koekenpan en bak hierin de appels aan beide zijden goudbruin. Besprenkel deze op het laatst met de honing;
- Schep de uitgelekte kapucijners en spekjes door het gehakt en verwarm het geheel nog goed door (niet meer laten koken). Breng op smaak met zout en peper;
- Snij de rookworst in schuine plakken en serveer met de appelschijven op de kapucijnenschotel.