Kerrie-spruitjes

Kerriespruitjes
Spruitjes op verassende wijze eens anders. Lekker met zilvervliesrijst!

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes
  • 1 ui
  • 150 gram reepjes spek
  • 1 prei
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 4 takjes tijm
  • 50 ml slagroom
  • Bereiding
  • Maak de spruitjes schoon en kook deze 10 minuten voor;
  • Snij ondertussen de ui fijn, maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen en maak de champignons schoon met keukenpapier en snij deze in plakjes;
  • Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui en spek goudbruin;
  • Voeg de prei, champignons en uitgeperste knoflook toe en fruit deze mee;
  • Voeg vervolgens de kerriepoeder, sambal, grove mosterd en een klein scheutje water toe;
  • Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg deze toe aan het groentemengsel;
  • Giet de spruitjes af en voeg deze toe aan het groentemengsel;
  • Maak de kerriespruitjes af met een scheutje room.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver