Kerrie-spruitjes
25-11-16 09:14 Categorie: Hoofdgerecht | Groenten
Spruitjes op verassende wijze eens anders. Lekker met zilvervliesrijst!
Ingrediënten
- 500 gram spruitjes
- 1 ui
- 150 gram reepjes spek
- 1 prei
- 250 gram kastanjechampignons
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel grove mosterd
- 4 takjes tijm
- 50 ml slagroom
- Bereiding
- Maak de spruitjes schoon en kook deze 10 minuten voor;
- Snij ondertussen de ui fijn, maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen en maak de champignons schoon met keukenpapier en snij deze in plakjes;
- Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui en spek goudbruin;
- Voeg de prei, champignons en uitgeperste knoflook toe en fruit deze mee;
- Voeg vervolgens de kerriepoeder, sambal, grove mosterd en een klein scheutje water toe;
- Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg deze toe aan het groentemengsel;
- Giet de spruitjes af en voeg deze toe aan het groentemengsel;
- Maak de kerriespruitjes af met een scheutje room.