Kerst Arretjescake

Kerst-Arretjescake
Arretjescake 2.0
Ingrediënten
  • 200 gram pure chocolade
  • 250 gram biscotti-koekjes
  • 75 gram geroosterde pistachenootjes (grof gehakt)
  • 50 gram gedroogde cranberry's
  • 2 eetlepels cacaopoeder (gezeefd)
  • 100 gram roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram)
  • 25 gram kristalsuiker

Bereiding
  1. Breek de Biscotti-koekjes boven een ruime kom in grove stukken;
  2. Meng deze met de pistachenootjes, 25 gram cranberry's en de cacaopoeder (gezeefd);
  3. Verwarm in een ruime steelpan (met anti-aanbak) de boter en de gecondenseerde melk. Voeg de chocolade toe en laat deze in de boter smelten;
  4. Laat het geheel vervolgens iets afkoelen en giet het chocolademengsel in de kom met het koekmengsel;
  5. Roer voorzichtig door en giet alles in een bakblik bekleed met bakpapier;
  6. Maal in een kleine keukenmachine de overige cranberry's met het kristalsuiker tot fijne kruimels en bestrooi de bovenkant van de cake met dit mengsel;
  7. Zet de cake voor minimaal 3 uur in de koelkast om goed te kunnen opstijven.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver