Kerst Arretjescake
22-12-17 11:11 Categorie: Brood & Gebak
Arretjescake 2.0
Ingrediënten
Bereiding
- 200 gram pure chocolade
- 250 gram biscotti-koekjes
- 75 gram geroosterde pistachenootjes (grof gehakt)
- 50 gram gedroogde cranberry's
- 2 eetlepels cacaopoeder (gezeefd)
- 100 gram roomboter
- 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram)
- 25 gram kristalsuiker
Bereiding
- Breek de Biscotti-koekjes boven een ruime kom in grove stukken;
- Meng deze met de pistachenootjes, 25 gram cranberry's en de cacaopoeder (gezeefd);
- Verwarm in een ruime steelpan (met anti-aanbak) de boter en de gecondenseerde melk. Voeg de chocolade toe en laat deze in de boter smelten;
- Laat het geheel vervolgens iets afkoelen en giet het chocolademengsel in de kom met het koekmengsel;
- Roer voorzichtig door en giet alles in een bakblik bekleed met bakpapier;
- Maal in een kleine keukenmachine de overige cranberry's met het kristalsuiker tot fijne kruimels en bestrooi de bovenkant van de cake met dit mengsel;
- Zet de cake voor minimaal 3 uur in de koelkast om goed te kunnen opstijven.