Kikkererwtenstoof

Kikkererwtenstoof
Makkelijk en lekker. En binnen 3 kwartier op tafel!
Ingrediënten
  • 2 middelgrote uien
  • 3 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kg kikkererwten
  • 2 theelepels gemalen kurkurma
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 800 ml kokosmelk
  • 500 ml heet water
  • 200 gram creamy kokos naturel
  • 1 groentebouillontablet
  • 400 gram verse spinazie
  • 10 gram verse munt


Bereiding
  • Pel en snipper de uien fijn;
  • Schil de gember en snij deze fijn;
  • Verhit de olie in een grote wok en bak hierin de uien en gember voor ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur totdat de ui wat begint te verkleuren;
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet;
  • Snij de knoflookteentjes fijn;
  • Voeg de kikkererwten, knoflook, kurkuma, chili-vlokken toe aan het ui-mengsel;
  • Bak het kikkererwtenmengsel op een middelhoog vuur totdat de erwten goudbruin verkleuren;
  • Schep 1/4 van het mengsel uit de pan en hou deze apart;
  • Schenk de kokosmelk, water en bouillontablet bij de rest van de kikkererwten. Breng dit aan de kook en duw met de achterkant van een lepel de kikkererwten een beetje stuk, zodat het zetmeel z'n bindende werking kan doen;
  • Draai het vuur lager en laat de kikkererwten voor ongeveer 35 minuten stoven (zonder deksel).
  • Meng de spinazie in delen door het mengsel en laat slinken;
  • Breng eventueel de stoof op smaak met peper en zout;
  • Snij de blaadjes munt grof;
  • Verdeel de stoof over de kommen en schep hierop een flinke schep kokos-yoghurt. Verdeel de achtergehouden kikkererwten en munt erover.