Kip Picadillo
Dit gerecht kost even wat tijd wat betreft het marineren van het kippenvlees, maar is zelf binnen een kwartier gemaakt!
Ingrediënten
- 250 gram winterpeen
- 300 gram zilvervliesrijst
- 300 gram kipfilet
- 400 gram Mexicaanse roerbakmix
- 2 theelepels picadillo (kruiden)
- 6 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
- Meng de picadillo-kruiden met 4 eetlepels zonnebloemolie in een kom;
- Snij het kipfilet in repen en meng dit door de picadillo-olie. Laat de kip voor minimaal 2 minuten marineren;
- Maak de winterpeen schoon, snij deze in blokjes;
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op het pak;
- Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de winterpeen voor ongeveer 2 minuten. Voeg de roerbakmix toe en schep deze steeds om voor ongeveer 4 minuten;
- Verhit in een koekenpan wat olie en voeg hier de kipfilet aan toe. Bak de kipfilet goed aan;
- Giet de rijst af. Zet een uitsteekvorm op het bord en vul deze voor de helft met rijst. Druk goed aan. Voeg hier de groentemix aan toe en druk stevig aan. Verwijder voorzichtig de uitsteekvorm;
- Leg hier bovenop een stuk kipfilet.