Kip Rabarber
Het is er weer de tijd voor: verse rabarber! Lekker met kip in een krokant jasje.
Ingrediënten
Bereiding
- 400 gram kipfilet
- 2 el honing
- zonnebloemolie
- 1 tl kaneel
- 200 g haricots verts
- 1 venkelknol
- 8 vellen filodeeg
- 600 g rabarber
- 1 sinaasappel
- 2 cm verse gember
- 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
- 4 el suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C;
- Ontdooi ondertussen het filodeeg;
- Snijd de kipfilet in reepjes;
- Meng in een kom de kipfilet, honing, een scheutje olie en kaneel en breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat 10 minuten marineren in de koelkast;
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook in circa 2 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water;
- Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen;
- Leg de helft van het filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk de vellen met olie. Verdeel de haricoverts, venkel en kip over de vellen filodeeg. Bedek met een plakje filodeeg, vouw de randen naar binnen en bestrijk met olie;
- Bak de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar;
- Schil en snijd de rabarber in gelijke stukken;
- Halveer de sinaasappel en knijp uit boven een pan en breng het sap aan de kook. Schil en rasp de gember boven de pan;
- Voeg de rabarber en de suiker toe. Stoof de rabarber op laag vuur, met de deksel op de pan, in circa 15 minuten zacht en gaar;
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de aardappelschijfjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant.