Kip met prosciutto en tijm
21-03-21 10:07 Categorie: Hoofdgerecht | Kip
Lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes en gewokte prei.
Ingrediënten
Bereiding
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels groene pesto
- 1 mozzarella (in stukken gescheurd)
- 8 plakken prosciutto
- 250 gram cherrytomaatjes
- 8 takjes tijm
- 1 bosje basilicum
- olijfolie
- zout
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180˚C;
- Snij de kipfilets in de lengte in;
- Bestrooi deze met wat zout en peper en besmeer de binnenkant met pesto;
- Leg de mozzarella erin en vouw de andere helft eroverheen;
- Vouw 2 plakjes prosciutto om elk kipfilet;
- Leg de kipfilets op bakpapier, besprenkel deze met olijfolie en bestrooi met nog wat zout en peper;
- Leg de tomaatjes en tijm rondom de pakketjes;
- Vouw de pakketjes dicht, maar laat een klein gedeelte bovenop open zodat er wat lucht in kan;
- Bak de pakketjes voor 30 minuten in de voorverwarmde oven;
- Open vervolgens de pakketjes en zet deze dan weer voor 10 minuten terug in de oven zodat de prosciutto bruin en knapperig kan worden;
- Bestrooi de kip met gesneden basilicum.