Kip met prosciutto en tijm

Kip_met_prosciutto_en_tijm
Lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes en gewokte prei.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 mozzarella (in stukken gescheurd)
  • 8 plakken prosciutto
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 8 takjes tijm
  • 1 bosje basilicum
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 180˚C;
  2. Snij de kipfilets in de lengte in;
  3. Bestrooi deze met wat zout en peper en besmeer de binnenkant met pesto;
  4. Leg de mozzarella erin en vouw de andere helft eroverheen;
  5. Vouw 2 plakjes prosciutto om elk kipfilet;
  6. Leg de kipfilets op bakpapier, besprenkel deze met olijfolie en bestrooi met nog wat zout en peper;
  7. Leg de tomaatjes en tijm rondom de pakketjes;
  8. Vouw de pakketjes dicht, maar laat een klein gedeelte bovenop open zodat er wat lucht in kan;
  9. Bak de pakketjes voor 30 minuten in de voorverwarmde oven;
  10. Open vervolgens de pakketjes en zet deze dan weer voor 10 minuten terug in de oven zodat de prosciutto bruin en knapperig kan worden;
  11. Bestrooi de kip met gesneden basilicum.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver