Knoflook Feta-brood
11-12-16 10:24 Categorie: Brood & Gebak
Met feta kan je meer maken dan de bekende feta-salade. Waan je in Griekenland met deze heerlijke knoflook-fetabrood. De olijfolie in dit brood zorgt voor een Mediterraanse sfeer.
Ingrediënten
- 600 gram volkorenmeel
- 380 ml water
- 200 gram verbrokkelde feta
- 4 teentjes geperste knoflook
- 4 gram gist (=2 volle theelepels)
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Doe eerst het water in de broodbakmachine;
- Vul vervolgens de machine met het meel;
- Maak in het midden een klein kuiltje en vul deze met het gist;
- Vul een hoek van het bakblik met de feta, in een andere hoek de olijfolie;
- In een andere hoek het zout en peper;
- In de laatste hoek de uitgeperste teentjes knoflook;
- Zet de broodbakmachine aan op het programma "bruin brood".