Koshari (glutenvrij)
Een typisch Egyptisch volksgerecht waarbij de rijst, macaroni, garnalen en tonijn in een gerecht worden gepresenteerd.
Ingrediënten
Bereiding
- 80 gram zilvervliesrijst
- 200 gram macaroni (gluten-vrij)
- 2 uien
- 1 theelepel komijnpoeder
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 gram linzen
- 195 gram tonijn (uit blik)
- 200 gram roze garnalen
- 1 limoen
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 1/2 bosje bieslook
- 1 visbouillon
- 500 milliliter water
- olijfolie
Bereiding
- Breng in een pan water aan de kook met een snuf zout. Kook hierin de macaroni en rijst in ongeveer 10 minuten gaar;
- Giet de rijst en pasta af en laat in ongeveer 2 minuten droog stomen;
- Pel de uien en snij deze in halve ringen;
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien met de komijnpoeder;
- Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje en de tomatenblokjes er aan toe. Laat dit alles voor ongeveer 6 minuten op een laag vuurtje garen;
- Giet de tonijn en linzen af. Spoel de linzen onder stromend water schoon;
- Voeg de linzen, macaroni, rijst, roze garnalen en tonijn toe aan de koekenpan en warm kort door;
- Breng de koshari op smaak met wat sap van de limoen;
- Snij de peterselie en bieslook fijn;
- Serveer de koshari op en bestrooi deze met de bieslook en peterselie.