Koshari (glutenvrij)

blogEntryTopper
Een typisch Egyptisch volksgerecht waarbij de rijst, macaroni, garnalen en tonijn in een gerecht worden gepresenteerd.
Ingrediënten
  • 80 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram macaroni (gluten-vrij)
  • 2 uien
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram linzen
  • 195 gram tonijn (uit blik)
  • 200 gram roze garnalen
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 visbouillon
  • 500 milliliter water
  • olijfolie

Bereiding
  1. Breng in een pan water aan de kook met een snuf zout. Kook hierin de macaroni en rijst in ongeveer 10 minuten gaar;
  2. Giet de rijst en pasta af en laat in ongeveer 2 minuten droog stomen;
  3. Pel de uien en snij deze in halve ringen;
  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien met de komijnpoeder;
  5. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje en de tomatenblokjes er aan toe. Laat dit alles voor ongeveer 6 minuten op een laag vuurtje garen;
  6. Giet de tonijn en linzen af. Spoel de linzen onder stromend water schoon;
  7. Voeg de linzen, macaroni, rijst, roze garnalen en tonijn toe aan de koekenpan en warm kort door;
  8. Breng de koshari op smaak met wat sap van de limoen;
  9. Snij de peterselie en bieslook fijn;
  10. Serveer de koshari op en bestrooi deze met de bieslook en peterselie.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver