Kruidnotencake

Kruidnotencake
Van de overgebleven kruidnoten maak je deze overheerlijke kruidnotencake!

Ingrediënten
  • 200 gram zachte roomboter
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • extra kaneel (voor wat meer smaak)
  • 1 sinaasappel
  • snufje zout
  • kruidnoten
  • stuk chocolade

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 165C;
  2. Vet een cakeblik goed in met boter;
  3. Rasp de schil van een sinaasappel en bewaar dit apart;
  4. Pers de sinaasappel uit;
  5. Roer de zachte boter met de suiker goed luchtig en meng er een voor een de eieren doorheen;
  6. Voeg het bakmeel, de speculaaskruiden, kaneel en het snuifje zout er aan toe;
  7. Voeg nadat de ingrediënten goed zijn gemengd een half uitgeperst sinaasappel aan het beslag toe en roer goed door;
  8. Spatel voorzichtig de kruidnoten door het beslag;
  9. Vul het cakeblik met het beslag en bak de cake in ongeveer 1 uur in de oven;
  10. Haal na 1 uur de cake uit de oven en laat deze goed afkoelen;
  11. Smelt ondertussen in een schaal de chocolade in de magnetron (per 30 seconden, goed roeren, anders verbrand de chocolade);
  12. Schenk de gesloten chocolade over de afgekoelde cake en verdeel de rasp van de sinaasappel over de cake.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver