Kruidnotencake
08-12-16 13:41 Categorie: Brood & Gebak
Van de overgebleven kruidnoten maak je deze overheerlijke kruidnotencake!
Ingrediënten
- 200 gram zachte roomboter
- 150 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 theelepels speculaaskruiden
- extra kaneel (voor wat meer smaak)
- 1 sinaasappel
- snufje zout
- kruidnoten
- stuk chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165C;
- Vet een cakeblik goed in met boter;
- Rasp de schil van een sinaasappel en bewaar dit apart;
- Pers de sinaasappel uit;
- Roer de zachte boter met de suiker goed luchtig en meng er een voor een de eieren doorheen;
- Voeg het bakmeel, de speculaaskruiden, kaneel en het snuifje zout er aan toe;
- Voeg nadat de ingrediënten goed zijn gemengd een half uitgeperst sinaasappel aan het beslag toe en roer goed door;
- Spatel voorzichtig de kruidnoten door het beslag;
- Vul het cakeblik met het beslag en bak de cake in ongeveer 1 uur in de oven;
- Haal na 1 uur de cake uit de oven en laat deze goed afkoelen;
- Smelt ondertussen in een schaal de chocolade in de magnetron (per 30 seconden, goed roeren, anders verbrand de chocolade);
- Schenk de gesloten chocolade over de afgekoelde cake en verdeel de rasp van de sinaasappel over de cake.