Lamskoteletten met cocktail­uitjes-jus, pompoenpuree en geroosterde spruiten


Lamskotelet
Ingrediënten
  • 4 lamskoteletten (op kamertemperatuur)
  • 250 gram cocktailuitjes
  • 1/2 bouillonblokje (rund)
  • 100 milliliter sherry
  • 1 pompoen
  • 80 gram boter
  • 400 gram spruiten
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Balsamicoazijn (rood)
  • olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 en bestrooi de lamskoteletten met zout en peper;
  2. Maak de spruitjes schoon. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de spruiten over de bakplaat. Bestrooi de spruiten met paprika- en knoflookpoeder, wat zout en peper. Besprenkel de spruitjes met olijfolie en laat deze marineren;
  3. Maak de cocktailuitjes schoon en halveer deze. Verhit wat olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de uitjes voor 5 minuten op een laag vuur. Blus de uitjes af met sherry. Voeg vervolgens het bouillonblokje toe met 200 milliliter water en laat het geheel voor 15 minuten zachtjes inkoken op een laag vuur. Voeg na 15 minuten 25 gram boter toe aan de jus en zet deze apart;
  4. Schil de pompoen en lepel de pompoenpitten en draderige binnenkant eruit. Snij de pompoen in stukken en kook deze in 20 minuten gaar. Giet vervolgens af, zet de pan terug op een laag vuur en voeg de resterende boter toe aan de gekookte pompoen. Stamp vervolgens de pompoen met een pureestamper tot een puree en breng op smaak met zout en/of peper. Voeg een scheut rode balsamicoazijn toe;
  5. Rooster ondertussen de spruiten in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar;
  6. Verhit ondertussen in een grillpan wat olijfolie en bak hierin de koteletten in 4 minuten op een hoog vuur bruin. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie;
  7. Serveer de lamskoteletten met de cocktailuitjesjus, pompoenpuree en geroosterde spruitjes.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver