Len­te­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel, tui­n­erw­ten en tar­taar

Lente_Stamppot
Een frisse lente-stamppot met in de hoofdrol zoete aardappel!
Ingrediënten
  • 1 kg zoete aardappel
  • 750 gram diepvries tuinerwtjes (extra fijn)
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 100 gram botersla
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 ronder tartaartjes

Bereiding
  1. Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes van ongeveer 3 cm;
  2. Kook de aardappelen in een met ruim water met zout in 10 minuten gaar;
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de tartaartjes in 6 minuten gaar. Bestrooi met zout en peper;
  4. Verwarm ondertussen de melk in een pan;
  5. Doe de erwten in een vergiet en giet de aardappelen hierboven af;
  6. Stamp de aardappelen met de warme melk met een pureestamper tot een smeuïge stamppot;
  7. Schep de tuinerwtjes en de botersla er voorzichtig doorheen. Breng op smaak met peper en zout;
  8. Verdeel de stamppot over de borden en leg de tartaartjes er op.