Lentestamppot met zoete aardappel, tuinerwten en tartaar
Een frisse lente-stamppot met in de hoofdrol zoete aardappel!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 kg zoete aardappel
- 750 gram diepvries tuinerwtjes (extra fijn)
- 100 milliliter halfvolle melk
- 100 gram botersla
- 2 eetlepel olijfolie
- 4 ronder tartaartjes
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes van ongeveer 3 cm;
- Kook de aardappelen in een met ruim water met zout in 10 minuten gaar;
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de tartaartjes in 6 minuten gaar. Bestrooi met zout en peper;
- Verwarm ondertussen de melk in een pan;
- Doe de erwten in een vergiet en giet de aardappelen hierboven af;
- Stamp de aardappelen met de warme melk met een pureestamper tot een smeuïge stamppot;
- Schep de tuinerwtjes en de botersla er voorzichtig doorheen. Breng op smaak met peper en zout;
- Verdeel de stamppot over de borden en leg de tartaartjes er op.