Limoncellow Tiramisu-dessert

Limoncellow Tiramisu
Een heerlijk, fris dessert om een warme zomerdag mee af te sluiten!
Ingrediënten (voor 6 personen)
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 100 gram Kletsmajoors
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 citroenen
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram volle kwark
  • 50 milliliter Limoncellow
  • 100 gram Lemon Curd


Bereiding
Koek-Amandelmengsel
  • Verhit een koekenpan (geen olie of boter toevoegen) en rooster hierin het amandelschaafsel lichtbruin. Schep dit regelmatig om om verbranding te voorkomen. Laat het schaafsel afkoelen op een bord;
  • Verkruimel de koekjes boven het amandelschaafsel;

Ei-Citroenmengsel
  • Spits de eieren en doe de eidooiers in een grote kom (de eiwitten worden NIET gebruikt);
  • Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de citroenen boven de dooiers in een kom en klop deze samen met de basterdsuiker met een handmixer tot een schuimig, lichtgeel mengsel (dit duurt ongeveer 5 minuten);
  • Doe de mascarpone met de kwark en iets meer dan de helft van de limoncellow in een kom en roer het los met een vork. Spatel vervolgens het ei-citroenmengsel voorzichtig door de mascarpone en kwark;

Lemon-Curdmengsel
  • Meng de rest van de limoncellow door de lemon curd;

Opmaak dessertglazen
  • Verdeel de helft van het koek-amandelmengsel over de dessertglazen. Verdeel daarover de helft van het citroen-kwarkmengsel en vervolgens de helft van het lemon-curdmengsel. Meng zo nog eens 3 lagen met de rest van de ingrediënten;
  • Laat het geheel voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.